Edith Granada

Edith

Mijn interesse voor natuurlijke wegen van gezond leven werd als kind gewekt en gevoed door een warme, leergierige moeder die onze kwaaltjes steevast met gezonde voeding, kruidenmiddeltjes, en indien nodig een ruimdenkende geneesheer verzorgde. De uiteenlopende vormen van fytotherapie waar ik tijdens mijn jeugd mee in aanraking kwam, deden een ontzag in mij groeien om de gevarieerde, zachte en effectieve kracht van wat de natuur biedt. Veel van mijn tijd als tiener bracht ik door met het determineren, verzamelen en verwerken van wat groeit en bloeit in en om de bossen van ons kleine West-Vlaamse dorpje Snellegem.

Tijdens mijn middelbare schooljaren begon ik met yogabeoefening. De bewegelijkheid en vitaliteit die ik hierin vond, was voor mij een grote inspiratiebron die de wens deed ontstaan mij in het functioneren van de mens en zijn lichaam te verdiepen, vanuit de passie gezondheid en vitaliteit te versterken.

Na mijn schoolloopbaan op de Steinerschool, waar ik gestimuleerd werd in het ontwikkelen van handvaardigheid, aandachtige observatie en creatief denken, koos ik voor een opleiding waarin ik deze vaardigheden ten volle verder kon ontplooien.

Osteopathie was hierin voor mij een passende keuze die een grondige kennis van het functioneren en disfunctioneren van het menselijk lichaam samenbracht met het verfijnen van mijn sensorische vaardigheid, aanvoelen en techniek.

Edith

Tijdens mijn studie ging een sluimerend vuur terug branden. De behandeling en zorg voor de zwangere vrouw en nieuw leven, wekte in mij een enthousiast verlangen en bracht mij terug bij een passie die zo oud is als mijn herinneringen.

Na het voltooien van de fulltime opleiding osteopathie aan The International Academy of Osteopathy te Gent (2014) startte ik mijn eigen praktijk in Brugge, en begon ik gretig aan het postgraduaat Osteopathie bij zwangere vrouwen, baby’s en kinderen (Panta Rhei).

Hier kwam ik voor het eerst uitgebreider in aanraking met het begrip en beroep van de doula. Ik verloor mijn hart en weidde het daarop volgende jaar aan het bestuderen van zwangerschap en geboorte in al zijn dimensies, het opdoen van eerste ervaringen en een opleiding tot doula bij de Vlaamse Federatie voor doula’s vzw. Ondertussen zet ik mij ook actief in voor de verdere bekendmaking, organisatie en verspreiding van ons mooie beroep als bestuurslid van de VFvD.

Sedert het najaar van 2016 woon en werk ik in de wijde omgeving van Lier.

Opleiding, verdieping en ervaring

Osteopathie

Doula

  • mei-oktober 2016: Opleiding tot doula, Vlaamse doulafederatie vzw
  • 3-9 september 2016: Healthy Birth Healthy Earth conferentie, Findhorn, UK met o.m. Angelina Martinez Miranda, Ray Castellino, Michel Odent, Robbie Davis-Floyd, Robin Lim, …
  • 18-19 oktober 2017: Pre-trefdag en trefdag VBOV rond ‘Hechting’ met o.m. Anna Verwaal, VBOV
  • 21 april 2018: Studiedag ‘Hechting’ door de VFvD en borstvoeding vzw
  • 13 november 2018: Symposium ‘Borstvoeding: een uniek recept voor de toekomst’ met o.m. Katie Hinde, Binu Singh, FOD Volksgezondheid
  • 22 november 2018: Spinning babies met Jennifer Walker

Yoga

Andere

  • 2017-heden: Herborist, Syntra AB