Edith

Vanuit een grote verwondering en eerbied voor het leven in zijn vele verschijningsvormen, inspireerde yoga Edith ertoe zich in haar verdere studies te verdiepen in het functioneren van de mens en het lichaam. Edith studeerde osteopathie aan The International Academy of Osteopathy te Gent (2014) en daaropvolgend met veel enthousiasme het postgraduaat Osteopathie bij zwangere vrouwen, baby’s en kinderen (Panta Rhei).

In 2014 zag Althaia het levenslicht, als basis van waaruit Edith haar liefde en zorg voor de wereld, de mens en gezondheid in haar werk vertaalt. De praktijk kende haar prille begin in het mooie centrum van Brugge. Met de verhuis naar de omgeving van Lier in 2016 spitste de praktijk zich verder toe op Edith haar grote passie voor het werken met zwangere vrouwen en baby’s. Edith ging in huis werken bij enkele zelfstandige vroedvrouwenpraktijken (Geboorte-informatiecentrum, Geboortehuis de Zon), en ging als doula aan het werk, om de zorg voor wordend leven in nog meer dimensies te kunnen waar maken.

Sedert 2018 combineert Edith haar werk als osteopaat met het geven van yogalessen. In haar lessen vertaalt ze haar kennis over het functioneren van het lichaam in toegankelijke, speelse en verdiepende lessen die ondersteunen in het vinden van gezondheid, het aangepast aanpakken van klachten en ongemakken en het invoelen van je lichaam.

 

Opleiding, verdieping en ervaring

Osteopathie

Doula

Yoga

Andere

  • 2017-2019: Herborist, Syntra AB