Kruidenworkshops - pagina onder constructie

Workshop – leef het seizoen met kruiden

Tijdens deze workshops gaan we aan de slag met wat er op het moment voorhanden is, in de tuin, in onze voorraadkast en in de keuken. Met vers geplukte en gedroogde kruiden, aromatherapie etc. brouwen we, mengen we, fantaseren en creëren we geneeskrachtige, lekkere en mooie middeltjes aangepast aan de kwaliteiten en noden van het seizoen.

Deze workshop verbreedt je kruidenkennis, verbindt je met de beweging van de seizoenen en is vooral een gezellige samenkomst vol creativiteit, samen ontdekken en spelen.

Herfstkruiden

Workshop – Kruiden tijdens de zwangerschap, kraamperiode en babytijd

Tal van kruiden hebben krachtige en prachtige eigenschappen om jouw zwangerschap, bevalling, kraamperiode en herstel, en ook de zorg voor je kindje te ondersteunen.

In deze workshop gaan we op ontdekkingstocht, je krijgt informatie en we maken het één en ander om jezelf en je kindje te verzorgen en verwennen.

*massage-olie om de zwangere buik te omhullen, het bindweefsel te voeden en versterken en striemen te voorkomen/genezen

*massage-olie om tijdens de arbeid te ontspannen, verzachten en openen

*welke etherische oliën kunnen je doorheen de bevalling ondersteunen?

*kruideninfusies rond de geboorte

*jezelf (laten) ondersteunen in de kraamperiode met kruiden

*zachte en veilige verzorging voor de pasgeborene

Workshop – Kruideninfusies als bron van gezondheid en gezelligheid

Men noemt mij ook wel Theedith. Zo lang als ik me kan herinneren, drink ik kruidenthee. Als favoriete drank. Als dagelijkse bron van warmte en geborgenheid, in mijn lagere school-thermosje en later tijdens mijn studies, bijscholingen en dag in dag uit. Liefst en meestal vers geplukt uit onze ouderlijke tuin. Het was zo en is nog steeds zo.

Ondertussen bouwde ik een klein infusie-imperium uit, met een grote verzameling gedroogde en verse kruiden, elk met hun wonderlijke en heerlijke kwaliteiten. Ik neem je graag mee op ontdekkingstocht, en help je op weg zelf je favoriete kruidentheetjes samen te stellen.

Elk kruid heeft zijn eigen smaak, geur en geneeskracht.

Tijdens deze workshop leer je enkele handen vol kruiden kennen die deel kunnen worden van je persoonlijke genees-, verwen- en genietinfusies.

*ontdek de geneeskrachtige eigenschappen van een ruime selectie gebruikte kruiden

*leer proeven, samenstellen, experimenteren met smaken, verhoudingen en het doel van je kruideninfusie

*ga naar huis met een 3-tal zelf samengestelde theeën met hun unieke smaak en geneeskracht