Althaia | Doulapraktijk
phone mail location

Verbindend, verdiepend en voelend bewegen

Zorg dat je een tiental minuutjes voor een les aanwezig bent zodat je je rustig kunt installeren en we tijdig kunnen beginnen.

Meenemen: comfortabele kledij waarin je goed kunt bewegen, eigen yogamat, yogablokken en -riemen, flesje water

Ook voor individuele yoga kun je bij mij terecht.

Yoga in Itegem op donderdag

18u45-20u easy yoga

20u15-21u30 dynamische yoga

€60/5 lessen

Inschrijven via info@kinehuis-itegem.be

Sint-Guibertusplein 18
2222 Itegem

 

Yoga in Boechout op dinsdag en donderdag

therapeutische yoga

di 9u15, do 10u45

body awareness flow

di 10u45, do 9u15

Info en inschrijven via Studio Pili

 

Yoga helpt om meer voeling en contact met je lichaam te maken en de geest te verruimen en ontspannen. Er wordt een gevarieerde reeks yoga-houdingen aangeleerd waarna er individueel afgestemd wordt op ieders niveau. Zo wordt op een zachte manier de waarneming en doorstroming in het lichaam vergroot.
Ook met fysieke klachten ben je welkom om te ontdekken wat yoga voor je kan betekenen, ongeacht je leeftijd, conditie en ervaring. De focus gaat naar het leren voelen wat je lichaam vraagt, en je beweging en beoefening hierop af te stemmen met individuele aanpassingen in de houdingen.

Er wordt een gezonde basis-alignement aangeleerd: het lichaam wordt op zo’n manier in lijn gebracht dat energie optimaal kan stromen. Anatomisch inzicht geïntegreerd in de beoefening helpt om de werking van belangrijke spiergroepen en de balans in het lichaam beter te begrijpen, efficiënter te gebruiken en om klachten te verhelpen.

Een verbindende ademhaling brengt leven en doorstroming waar het lichaam uit balans is en vergroot de vitaliteit, levenskracht en ontspanning.

 

Easy yoga

Geschikt voor mensen met fysieke klachten en zonder yoga-ervaring. Op een rustig tempo verkennen we de basishoudingen uit de yogatraditie en komen in beweging. Doorheen de beoefening vergroten we de voeling met ons lichaam, onze kracht, soepelheid en ontspanning.

Dynamische yoga

Deze les is geschikt voor mensen met enige yoga-ervaring en conditie. We verdiepen onze practise in een dynamische flow (vinyasa) van iets uitdagendere asana’s (yogahoudingen). Na deze les voel je je energie stromen en ervaar je meer ruimte, kracht en soepelheid.

Therapeutische yoga

Geschikt voor mensen met fysieke klachten en zonder yoga-ervaring. Op een rustig tempo herstellen en verdiepen we het contact met ons lichaam. Vertrekkend vanuit je individuele conditie, met respect voor je grenzen komen we zacht (terug) in beweging, ons lichaamsbewustzijn verruimend. We leren op een gezonde, bevrijdende manier bewegen en onze voeling in ons dagelijks functioneren beter afstemmen op de noden van ons lichaam. We nemen de tijd om rustig doorheen de houdingen te bewegen en deze af te stemmen op ieders kunnen en noden.

Body awareness flow

Aan de hand van verdieping in anatomie en alignment leren we meer uit de asana’s halen. Stem je yogabeoefening nog meer af op je eigen lichaam en beweeg met gevoel en inzicht. Een les waarin er ruimte is voor verdieping, verstilling en ontspanning en voor uitdaging, flow en dynamiek. Geschikt voor wie zijn/haar practise wil verdiepen of spanning/klachten gericht wilt aanpakken.